на живо

Прокълнатият Дрейк заложи на Джошуа - Нгану

Ще спечели около 1.3 млн. долара, ако познае

Проклятието на американския рапър Дрейк може и да позагуби от силата си след финала на Super Bowl, в който той позна кой ще триумфира. То обаче продължава да влияе на мнозина.

Загубилите спортисти го обвиняват, победителите благодарят. Певецът остава и хит в социалните мрежи, където се шегуват на негов гръб. Но дали ще им даде нов повод?

Дрейк заложи огромна сума на боксовия суперсблъсък между Антъни Джошуа и Франсис Нгану, който ще се проведе около полунощ в саудитската столица Рияд.

Преди време Джошуа заяви в подкаст, че няма да позволи на Дрейк да го посети в съблекалнята, защото може да му донесе лош късмет. Сега, изглежда в отговор, Дрейк сложи 615 хил. долара за изненадващ успех на Нгану.

Това означава, че ако последният триумфира, Дрейк ще прибере близо 1.3 млн. долара чиста печалба.

Феновете на ММА звездата и бивш шампион на UFC, разбираемо, са притеснени, че проклятието може да го застигне.

Джошуа влиза в мача с Нгану след 3 победи през 2023 г. - срещу Джърмейн Франклин, Робърт Хелениус и Ото Валин. Това ще бъде четвъртата му битка за 11 месеца. Очакваше се, че той ще направи мач срещу Филип Хргович за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), но засега няма такъв вариант.

Нгану ще запише втори мач в професионалния бокс. Той спечели сърцата на света на контактните спортове, когато проведе страхотна битка срещу Тайсън Фюри през октомври. Французинът с камерунски корени дори успя да го свали в нокдаун по време на третия рунд, но в крайна сметка загуби с разделено съдийско решение.

Самият Цигански крал, готвещ се за бой срещу Олександър Усик през май, ​​заяви, че ще се изправи с лекота срещу победителя от Нгану и Джошуа. Нещо повече - 35-годишният Фюри твърди, че може да победи един от двамата с една ръка.

"Гарантирам, че когато се бием, ще вържа едната ръка на гърба си и ще му откача главата", закани се в типичния си стил шампионът при най-тежките на Световния боксов съвет (WBC).