на живо

Бенитес подаде оставка, тя не бе приета

Кризата в Наполи се задълбочава

Getty Images/Guliver Photos

Напрежението в Наполи се покачва с всеки изминал ден. Причната е слабото представяне на отбора в последно време, шестото място в Серия А и отпадането от турнира за Купата на Италия.

Именно загубата в реванша от полуфиналите с Лацио (0:1) е ядосала изключително много собственика на клуба Аурелио Де Лаурентис, който на следващия ден е наредил възстановителната тренировка на отбора да бъде с отворен край, налагайки наказание на футболистите.

Вмешателството в треньорската работа обаче е жегнало наставника Рафаел Бенитес, който разбирайки за действията на собственика моментално е хвърлил своята оставка, която мнозина специалисти очакват от началото на сезона. Според италианските медии двамата са имали разговор на висок тон, в края на който испанецът все пак е склонил да остане на поста си поне до края на сезона.

Дали Бенитес ще продължи да води Наполи и през новия сезон ще стане ясно едва след края на кампанията, тъй като отборът все още има реален шанс да спечели трофей - този от турнира Лига Европа, осигурявайки си място в Шампионска лига през 2015/2016. "Сините" срещат Волфсбург на четвъртфинал, а в Серия А заемат песта позиция - на осем точки от третия Лацио.

В неделя (12.04) за Наполи предстои поредното голямо дерби от калчото. В 16:00 неаполитанците приемат Фиорентина, а мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action.