на живо

Десет смели беройци оцеляха срещу Славия

Старозагорският тим игра цял мач с човек по-малко

БГНЕС

Славия и Берое завършиха 0:0 в мач от четвъртия кръг на "А" Група. Гостите бяха принудени да играят с човек по-малко още от 5', след като Елиаш получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Ивайло Димитров. Въпреки това именно футболистите на старозагорския тим създадоха по-опасните положения в срещата и дори може да съжаляват, че не си тръгнаха с победата от стадиона в кв. "Овча Купел".

През първото полувреме центриране на Спас Делев от ъглов удар бе засечено от Георги Божилов, който нанесе удар с глава, но топката срещна гредата. Ситуацията се повтори девет минути преди почивката, когато Жуниор Мапуку на свой ред уцели греда. Малко по-късно голмайсторът на Берое имаше перфектен шанс, излизайки сам срещу вратаря, но изстрелът му бе изключително неточен. 

В 53' гостите получиха нова добра възможност. Славия сгреши при изнасянето на топката, която попадна в краката на Спас Делев, който обаче стреля неточно. Най-дискусионната ситуация в мача се случи в средата на втората част. Резервата Антон Карачанаков проби в наказателното поле на гостите и бе повален на тревата от връхлитащия зад него Спас Делев. Главният съдия Ивайло Стоянов не отсъди дузпа, но повторенията показаха, че Делев е извършил нарушение.

В последните минути Славия имаше по-добри шансове да спечели мача. Изстрел на Карачанаков бе спасен от Благой Макенджиев, а Жереми Манзоро не уцели вратата от отлична позиция около точката за изпълнение на дузпа.

Берое се изравни на върха в класирането с Литекс. И двата тима са с 8 точки, но "зелено-белите" са с по-лоша голова разлика и заемат второто място. Славия е на трета позиция със 7 точки, колкото има и шампионът Лудогорец.