на живо

Иво Тонев пред БТВ: Едва ли Сектор „А” ще бъде готов за фенове до Нова година (ВИДЕО)

Тонев казва до месец и половина кога ще бъде завършен ремонта

БГНЕС

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев обяви пред БТВ, че ще каже до месец и половина конкретния срок за завършването на първия етап на ремонта на сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов”. Отговорникът за строителните дейности разкри, че едва ли до Нова година съоръжението ще бъде завършено.

Тонев каза, че грубия строеж ще бъде напълно готов до края септември, но след това предстои по-скъпото в изпълнението на проекта – довършителни работи като електрическата инсталация, климатизацията, хидроизолацията и други.

Парите за завършването на първия етап, който включва трибуна със седалки с капацитет 5000 зрители, ВИП ложа и скайбоксове за общо 1000 души, фен-магазин, музей на славата, паркингите пред и в самия сектор, както и ресторант ще бъдат получени от фирмите изпълнителки разсрочено като единствената им гаранция са приходите на Сектор „А”.

Идеята е пълното завършване на проекта, който възлиза на около 14 млн. лева да бъде на същия принцип. Иво Тонев беше категоричен, че завършването на Сектор „А” не зависи от спонсорския договор с Газпром.

Иво Тонев обяви, че не иска отново да управлява клуба и да бъде силният човек на стадион „Георги Аспарухов”. Той сподели, че няма обяснение и защо след напускането му са били махнати кадърни футболисти и хора доведени от него, които впоследствие са се реализирали на друго място.

Тонев заяви, че задачата на Георги Иванов сега е много по-трудна от неговата, а Димитър Димитров е най-добрият треньор в България и отличен избор за сините.