на живо

Най-добрите снукър играчи отново ще блестят в София (ВИДЕО)

207 майстори на щеката участват в Bulgarian Open

Никола Кацаров

За четвърта поредна година елитът на световния снукър се събира в София. Причината - турнирът Bulgarian Open, който набира все по-голяма популярност, както у нас, така и сред привържениците на играта в цяла Европа. В надпреварата, която се провежда в зала "Универсиада" и започна още вчера с първите мачове от квалификационната фаза, участват 207 играчи. От петък до неделя ще се изиграят срещите от основната схема, в която ще се включат 90 от 128-те членове на световната ранглиста.

У нас пристига световният номер 1 Марк Селби, световният шампион Стюърт Бингам, както и всички досегашни шампиони от турнира - Джъд Тръмп (2012), Джон Хигинс (2013) и Шон Мърфи (2014). Единствените отсъстващи са легендата Рони О'Съливан и австралиецът Нийл Робъртсън.

Снимка: Никола Кацаров

Наградният фонд на турнира е 125 000 евро - точно половината от общия бюджет, който минава половин милион лева. В "Универсиада" са поставени 10 маси, които ще бъдат използвани в първите кръгове. Форматът на всички двубои от надпреварата е 4 от 7 фрейма. Още за обстановката в залата вижте във видеото.

Билети и за трите състезателни дни все още са в продажба, но на изчерпване са тези за решителните мачове в неделя. Цените са от 20 до 150 лева.