на живо

Нова надежда за България! Бихме Малта и настигаме Норвегия!

Ивелин Попов донесе минималната победа в Ла Валета

България победи Малта с 1-0 в Ла Валета и върна надеждите си за класиране на Евро 2016. Единственият гол в мача бе вкаран от Ивелин Попов в 56-та минута.

Българите започнаха мача, натискайки съперника в неговото поле, но си личеше припряност в действията. Головите положения не идваха лесно. Малтийците имаха шанс да поведат малко преди края на първата част, но Божидар Митрев, който бе титуляр на вратата, спаси хладнокръвно.

Илиян Мицански пропусна страхотен шанс за нашите, излязъл сам срещу вратаря. В самия край на първото полувреме България получи дузпа. Камилиери изблъска Гаджев в наказателното поле и македонският съдия посочи точката. Илиян Мицански обаче стреля встрани от вратата.

Втората част започна силно за нашите. Ивелин Попов имаше прекрасен шанс да вкара след подаване отдясно, но не успя да стигне топката.

В 56-та минута дойде голът за България. Центриране от свободен удар на Ивелин Попов бе изчистено от малтийците. Топката обаче бе пратена обратно в наказателното поле, където бе отклонена към Ивелин Попов. Той я засили с майсторско воле в мрежата.

Малко по-късно Илиян Мицански можеше да вкара и втори гол, но сам срещу вратаря стреля слабо с глава.

Към края нашите отстъпиха инициативата и се наложи да треперим. В добавеното време Станислав Манолев удари гредата с красив, фалцов удар.

Това е втора победа за България в квалификационната група. Основният ни съперник за третото място - Норвегия не успя да победи Азербайджан вкъщи, завършвайки 0-0. Така вече сме само на 2 точки зад норвежците при задаващ се пряк мач на Националния стадион на 3 септември.

В другия мач от групата Хърватия и Италия завършиха 1-1 в Сплит. Манджукич откри за хърватите в 11-та минута, след като бе пропуснал дузпа малко по-рано. Италианците изравниха от дузпа в 36-та минута, чрез Антонио Кандрева.

Хърватия е водач в групата с 14 точки, Италия има 12, Норвегия е с 10, а България - с 8. Следват Азербайджан с 4 точки и Малта с 1.

На България предстои: домакинство на Норвегия, гостувания на Италия и Хърватия и мач вкъщи с Азербайджан.