на живо

Откриха бляскавото бижу на Пловдив

Новата многофункционална спортна зала вече официално е в експлоатация

БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и  вицепрезидентът на федерацията по колоездене на Русия Александър Гусятников откриха новата спортна зала в града.

На церемонията присъстваха политици и много емблематични спортисти на България, сред които Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Любо Ганев, националният отбор по волейбол, футболни величия и още много български спортисти.

"Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум - най-модерният в Източна Европа. Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук" заяви министър Кралев пред препълнената зала.

Снимка: БГНЕС

Част от официалната церемония беше и финалът на Световното първенство по Таекуон-До ITF, което беше и първото спортно състезание в новата зала. Красен Кралев награди с купа в комплексното класиране победителя в световното първенство по Таекуон-До ITF от КНДР.

Министър Кралев заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев връчи жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо, победител в етапа Нова Загора - Пловдив от 64-ата Колоездачна обиколка на България.

Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти.