на живо

Шампиони под карантина: С 8 лапи в подготовка за олимпийски медал (ВИДЕО)

Среща със Стойка Кръстева - първата българска боксьорка, участвала в най-големия спортен форум

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ще се срещнем с първата българска боксьорка, участвала на олимпийски игри. Как да сме във форма вкъщи, ако имаме домашни любимци? Отговорът - от Стойка Кръстева.

Въпреки пандемията от коронавирус, тя не спира да следва плана за тренировки на националния отбор. Но вместо с боксови ръкавици, в ръцете ѝ са нейните любимци - кучетата Миси и Чара.

Мечтата за олимпийска квота е по-жива от всякога за българската боксьорка, затова и тя изпълнява с хъс и мотивация всяко упражнение. Проблемът е липсата на гири или щанги, които да вдига, за да поддържа тонус.

Когато си заобиколен от домашни любимци, особено както е в случая на Стойка, животните са с различна тежест, а това може да окаже ключово в опита за провеждане на пълноценна тренировка.

"Понеже по програма имаме напади и си нямаме тежести, ще си ползваме 13-килограмовата тежест. Гушкаме си я... и си правим нападите.“, споделя първата ни боксьорка на олимпийски игри.

След още няколко коремни преси, акомпанирани от кокершпаньола Чара, за да няма сърдити, е време за "смяна на караула“. И на преден план се появява и померанът Миси.

Него Стойка използва за клекове, а понеже е послушно кучето получава вкусна награда.

По подобие на част от най-добрите боксьори в света, които угасяват свещите със силата на своя удар, и Стойка Кръстева не изпитва трудности в справянето с цели 6.

А за финал - е време за битка, но не на ринга. Това, което най-много липсва на Стойка, е чувството за съревнование. Затова и боят с яйца е приет с широка усмивка. И за никого не е изненада, че в яйчения дуел срещу своя съпруг Борил, печели боксьорката.

В края на видеото двойката честите празника на всички българи и отправя призив да си останат у дома, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

bTV призовава: останете си вкъщи!