на живо

Пострадалият от расисти в парижкото метро: Челси не могат да ме купят!

Сюлейман С отказва да приеме поканата на Челси да гледа реванша с ПСЖ

Парижанинът Сюлейман С, който бе нападнат на расова основа от фенове на Челси в парижкото метро обяви, че няма намерение да приема извиненията на клуба от Лондон.

33 годишният французин не бе допуснат да се качи във влакчето на метрото от група привърженици на Челси, пеещи: "Ние сме расисти и така ни харесва!" След като инцидентът набра популярност от Челси решиха да поканят Сюлейман да гледа реванша с ПСЖ на Стамфорд Бридж. Сред привърженици на сините от Лондон пък стартира кампания по събиране на средства за пътуването му до английската столица.

Пред френското радио RTL обаче пострадалият казва: "Няма да отида. Не могат да ме купят с някакво парче хартия. Не съм дете". Парижанинът допълва, че му се е налагало да ходи на психиатър и страда от безсъние след случая. Бащата на три деца е загубил телефона си по време на нападението.

"Не желая да седя на стадиона сред тези хора. Все още чувам как крещяха разни неща за цвета на кожата ми. Не мога да ходя на работа. Не мога да спя. И досега съм се сблъсквал с расизъм, но за пръв път ми се налага да прибягвам до хапчета"

Ако случаят стигне до съд, може да се стигне до тригодишна ефективна присъда за провинилите се и 45 000 евро глоба.

Вижте какво се случи в парижкото метро преди първия мач между ПСЖ и Челси: