на живо

Биляна Дудова: Човек понякога се спъва по пътя си (ВИДЕО)

Ако 2021-а беше една схватка, то аз съм щастлива, че излязох победител от нея, казва световната и европейска шампионка по борба

Биляна Дудова: Човек понякога се спъва по пътя си (ВИДЕО)

Няма да видите истински успял човек с лесно минало. Обикновено съдбата е поставяла многократно на колене най-силните хора, които някога ще срещнете. Биляна Дудова със сигурност принадлежи към тях. За своите 24 години тя вече е преживяла много повече, отколкото някои биха понесли за цял един живот.

„Човек понякога се спъва по пътя си и му се иска някой да му подаде ръка. В такива моменти обаче се изграждат силните характери, човек расте благодарение на трудностите, само така е възможно да се усъвършенстваме и да ставаме по-добри“, споделя момичето, което изпраща годината със златен дубъл: световната и европейската титла по борба в категория до 57 кг.

Въпреки тежките мигове, които оставя зад гърба си през изминалите 12 месеца, Биляна ще затвори вратата на старата година с широка усмивка и с много надежда за онова, което й предстои:

„Минах през много трудности, смених и треньора си, вече имам нов личен треньор (Георги Калчев – б.р.). Не успях да отида на олимпиадата, което за мен беше изключително труден момент. Продължавам напред и вярвам, че на следващата олимпиада ще бъда там и дай Боже да спечеля златния медал.“

Снимка: bul-wrestling.org

Трудолюбието на Дудова и нейната отдаденост към спорта са пословични. Тя винаги влиза първа в залата и си тръгва последна. Питаме я, ако 2021-а беше една борческа схватка, то как изглежда тя в нейните очи? 

Снимка: Lap.bg

„Много трудна, много емоционална, схватка със смесени чувства, но съм много щастлива, че накрая все пак излязох победител от нея“, споделя една от спортните звезди на България, за която бъдещето е свързано с наглед простички, но така важни неща:

„Тренировки, подготовка, пак тренировки и така – целогодишно. Това е моят начин на живот. Избирам да отбележа само положителните неща, които ми се случиха, защото само те имат значение. Не ми стигна време за много неща, но единственото, което пожелавам за себе си през новата година, е да бъда здрава. Когато съм здрава и постигам целите си, не само аз съм щастлива, щастливи са и всички мои близки“, коментира Биляна, която бе избрана за №1 в света на женската борба в своята категория от Международната федерация.

А вие успяхте ли да отидете на море през 2021-а? По-скоро, колко пъти успяхте да отидете до морето? Защото за Биляна Дудова, както и за редица други успешни спортисти, да стигнеш до морето през лятото си е чист лукс. Обикновено по това време на годината, спортните звезди са в процес на усилена подготовка за поредното голямо първенство. 

Снимка: Lap.bg

„Отидох на море, това е нещо, което наистина не ми се случва често през лятото. Обикновено имам малко повече време през зимата, но ето, че това лято намерих време и за ваканция, няма от какво да се оплаквам“, разказва с най-широката усмивка на света Биляна Дудова – едно силно момиче, чиято сила обаче не се скрие само в здравия й хват на тепиха, а в непоколебимия дух, във волята всеки път, когато някой или нещо я поставят на колене, да се изправи, да вдигне гордо глава и да продължи смело напред.