на живо

Георги Миланов: Годината ми беше като мач, пълен с обрати (ВИДЕО)

През 2021 г. исках да докажа на себе си, че още мога да изпитвам наслада от футбола, сподели футболистът на "Левски"

Георги Миланов: Годината ми беше като мач, пълен с обрати (ВИДЕО)

Георги Миланов изпрати една от най-трудните си години в професионален план. Контузии, промяната във футбола покрай коронавируса, липса на опции. Всички възможни беди му се стоварват на главата. Това обаче не го сломява, а напротив - въоръжава се с търпение и изчаква подходяща оферта и клуб. Признава, че никога не му е минавала мисълта да спре с любимата игра.

Халфът дълго време беше останал без отбор, но през лятото подписа с "Левски". Именно при "сините" показа, че може да играе на високо ниво. Вкара гол в дербито с ЦСКА, при това го направи по изключително красив начин. Завърши годината с 14 мача, 3 гола и 4 асистенции. Превърна се в ключова фигура за "сините" и един от най-креативните футболисти в българското първенство. Той е последният българин, играл в Шампионската лига, докато носеше екипа на ЦСКА Москва.

Въпреки че е спряган за трансфер в чужбина, Миланов е категоричен, че иска да спечели трофей с отбора, който му е подал ръка в труден момент. Целта му е да продължи да играе футбол, докато здравето му го позволява. Именно контузиите са големият препъникамък в последните години, но се надява тези трудни моменти да останат в миналото.

Миланов следи не само футболните мачове у нас и в чужбина, но и е голям фен на българските спортисти. Признава, че е гледал представянето им на олимпийските игри в Токио и се е чувствал горд при спечелването на медали от тяхна страна. Почитател е още на тениса и волейбола.

Убеден е, че българските успехи в сферата на спорта тепърва предстоят. А каква по-добра реклама за страната ни от големи спортни постижения? Пожелаваме на Георги Миланов здраве и той да бъде част от тези български успехи!