на живо

Тервел Пулев: 2021-а в една дума? Нов живот! (ВИДЕО)

Един от най-обичаните български спортисти стана баща за трети път през изминалата година

Тервел Пулев: 2021-а в една дума? Нов живот! (ВИДЕО)

Тервел Пулев безспорно е един от най-обичаните български спортисти, но и един от най-богатите. Неговото богатство обаче няма нищо общо с материалното. Последният българин, олимпийски медалист в бокса при мъжете, е с пълни шепи и никога няма да остане без да има кой да го прегърне.

През 2021-а, навръх Благовещение, той стана баща за трети път. Любимата му – дългогодишната волейболистка от националния отбор Диана Ненова го дари с трети наследник. Двамата му дадоха свещено име, кръстиха го на цар Самуил.

„Много положителна бе годината за мен и моето семейство. Ще я запомня завинаги, защото ни се роди трето дете, трето момче (Тервел и Диана имат още двама синове – Калоян и Аспарух). Затова съм изключително щастлив.“

Снимка: Lap.bg

За изминалите 12 месеца Тервел успя да се качи само веднъж на ринга в професионален мач, локдаунът заради коронавируса, постоянните мерки за безопасност, забраната за публика по стадионите и спортните зали, се отрази и върху неговата кариера. През февруари, в далечна Танзания, Тервел победи шампиона на Африка Викапита Мероро с технически нокаут за своя 16-и пореден успех в професионалния бокс.

„В професионален план очаквам през новата година да ми се случат по-добри неща. Надявам се да мога да се изявя на ринга, но амбициите ми са свързани и с това да защитя докторската си степен“, разкрива бронзовият медалист за България в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012.

От 2019 г. по-малкият от братя Пулеви е докторант към катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“ в Националната спортна академия „Васил Левски“. Освен това, Тервел може да бъде спокойно провъзгласен и за един от най-образованите боксьори в света, тъй като има магистърска степен по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Питаме го коя дума би избрал, ако трябва да помести в нея 2021 година. Отговорът му е категоричен, толкова категоричен, колкото е нокдаунът в бокса:

„Нов живот.“

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Няма по-велико чудо в живота от появата на дете. А дори когато светът бе парализиран от страх заради коварния вирус, Самуил дойде на този свят – планиран, желан и чакан с много любов от родителите си. И за Тервел, и за Диана, новото сърчице, което влезе в дома им, не може да се сравни с нито една спортна победа на терена. Те като родители, отдавна са шампиони.