на живо

Радостин Тодоров: Сбъднахме мечтите си (ВИДЕО)

Беше много успешна година, споделя треньорът на параолимпийците

Радостин Тодоров: Сбъднахме мечтите си (ВИДЕО)

Той е треньор. Не по професия. По призвание. Но той не прилича на останалите треньори на спортисти. На него му се налага да носи на ръце своето „златно момче“ – краля на гюлето в света на параолимпийците – Ружди Ружди.

Радостин Тодоров е сред най-добрите треньори на планетата при спортистите с увреждания. Той е личен треньор на голямата ни звезда сред параатлетите – олимпийския шампион от Рио 2016, трикратен световен шампион и световен рекордьор Ружди Ружди.

И той, заедно със своя възпитаник, чака с много надежда новата година. За старата говори с уважение и удовлетворение. Но и с облекчение, че е приключила, защото за него и за Ружди 2021-а бе година на предизвикателствата, на десетките пъти, в които волята трябва да победи физическата болка, а тренировките да не спират, дори когато тялото ти отказва.

„Беше много успешна година. С Ружди успяхме да спечелим пета европейска титла, след това и сребърен медал от параолимпийските игри в Токио. Сбъднахме мечтите си“, споделя Тодоров след поредната силна година.

Радостин е брат и личен треньор на друго голямо име в националния ни отбор за хора с увреждания – Даниела Тодорова: бронзова медалистка от параолимпийските игри в Пекин 2008 в дисциплината хвърляне на копие, двукратна бронзова медалистка от световното първенство в Доха 2015 на копие и на гюле, двукратна европейска вицешампионка и три пъти бронзова медалистка от първенствата на Стария континент.

Преди пет месеца Даниела направи Радостин горд вуйчо – стана майка на малкия Теодор. Още в първите месеци на новата година пък фамилията ще има още един нов член – треньорът и приятелката му очакват появата на бял свят на първото си дете.

Отговорът на Радостин Тодоров какво си пожелава за 2022-а няма да изненада никой, който го познава. Пожелава си на пръв поглед прости, но безценни неща:

„В професионален план да продължаваме да работим, както сме го правили досега. Най-вече си пожелавам да сме здрави, да работим, да се трудим и да постигаме още много успехи. Колкото до Ружди, той е млад, може да покаже, че наистина е най-добрият в света в неговата дисциплина.“