на живо

Борислав Георгиев: Тази година бе шедьовър (ВИДЕО)

Успехите на Стойка доказа, че българският дух е жив, убеден е треньорът на олимпийската ни шампионка по бокс

Борислав Георгиев: Тази година бе шедьовър (ВИДЕО)

„Виви, Христо, Ивана, Гергана.“ Говорят ли ви нещо тези имена? За вас, те сигурно нямат значение. За един голям българин обаче, те са целият му свят. Борислав Георгиев – треньорът на първата жена в историята на българския бокс, олимпийска шампионка – Стойка Кръстева, е истински герой. Герой, който няма сам да ви разкаже за себе си. Ще трябва вие да научите неговата история, следвайки следите, които той е преценил, че може да ви остави.

„Виви, Христо, Ивана, Гергана.“

Борислав Георгиев си закачи върху горнището лист с този надпис веднага след като неговата възпитаничка Стойка Кръстева покори Олимп в Токио. Виви – съпругата му, Христо, Ивана и Гергана – дечицата му. Последната от тях – Гергана, се появи на бял свят 40 дни преди старта на олимпийските игри, а Борислав я бе виждал само веднъж преди да отлети със Стойка за японската столица.

„Тази година бе истински шедьовър. За мен тя е най-щастливата в живота ми. Спечелихме олимпийската титла, роди ни се трето детенце. Няма какво повече да искам от този живот“, споделя Боби, който има пръст в революционното решение Стойка да поднови кариерата си, след като преди две години сякаш се бе предала да преследва най-голямата си мечта.

„Дълга и тежка година, но като тегля чертата накрая – безкрайно щастие. Не ми стигна време за семейството, но усилията си заслужаваха и ще се реванширам“, обещава Боби, който и след отказването на Кръстева от спорта продължава с нея в тандем, вече като треньори в школата на „Локомотив“ София.

Снимка: Lap.bg

„Чака ни много здрава работа. Има много хора, които следват примера на Стойка и искат да бъдат като нея, да постигат нейните резултати. Ако новата година е поне на половина толкова успешна, колкото предходната, аз ще бъда удовлетворен“, казва треньорът.

А успехите на Стойка, те какво доказаха?

Снимка: Lap.bg

„Доказаха непримиримия български дух, българският дух е жив. И това, че можем.“

Прав е. Само се замислете дали вие бихте могли да направите неговата саможертва. Да оставите бременната си съпруга 9 месеца почти сама, докато сте по лагери и състезания. Да видите новороденото си само веднъж и да отидете на другия край на света.

Снимка: Lap.bg

Ще можете ли? Ако да, то отговорът е в духа, за който Боби говори. Значи го имате.