на живо

Спортната 2021-а: Героите, които казаха „сбогом“ (ВИДЕО)

Ансамбълът, Катрин Тасева, Стойка Кръстева и Мария Гроздева в уникално видео на 31 декември по bTV

Спортната 2021-а: Героите, които казаха „сбогом“ (ВИДЕО)

2021-а е годината на големите сбогувания в българския спорт. Петте велики момичета от ансамбъла по художествена гимнастика казаха „край“, записвайки със златни букви имената си в олимпийската история – с титла от Токио.

Капитанът Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова обаче се събраха за последен път заедно в медийното пространство: приеха поканата на спортната редакция на bTV за участие в уникален празничен клип, който ще бъде излъчен само в ефира на нашата телевизия, навръх Нова година – 31 декември, точно в полунощ.

Снимка: bTV

Заедно с тях, на емблематично място в София – катедралата „Александър Невски“, за да отправят своите пожелания към вас – зрителите, застанаха редица други спортни герои на нацията. За част от тях – гимнастичката Катрин Тасева, олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева и ненадминатата по олимпийски отличия Мария Гроздева, тази година бе финален акорд в кариерата.

Освен на молбата ни да поздравят зрителите и да отправят своите послания за 2022-а, всички спортни герои застанаха пред камерата на bTV за едно откровено, за някои от тях последно в кариерата, емоционално интервю.

С какви чувства изпращат годината? Какво никога няма да забравят от изминалите 12 месеца? Удовлетворени ли са от себе си? И сега, накъде?

Снимка: Lap.bg

Попитахме тях: златните пет от златния ансамбъл, вечният воин Катрин Тасева, смелото сърце на бокса Стойка Кръстева и най-успешната българска спортистка в олимпийската история – носителката на пет медала от летни игри царица на пистолета – Мария Гроздева.

Тези интервюта ще ви докоснат. Може би ще ви разплачат, може би ще ви бъдат ценен урок. Очаквайте ги в шампионската ни секция тук, от 1 януари 2022 г.

Следва продължение…