на живо

Ювентус направи услуга на Рома (ВИДЕО)

"Бианконерите" завършиха 0:0 като гост на Удинезе

Getty Images/Guliver Photos

Ювентус продължава да е лидер в Серия А със седем точки пред втория Рома. Шампионите не успяха да се възползват от вчерашното равенство на вълците с Емполи и завършиха 0:0 при гостуването си на Удинезе. И двата отбора пропуснаха няколко чисти положения, а в края на мача Тевес не уцели вратата от близка дистанция.

Интер допусна втора поредна загуба след 1:3 при гостуването на Сасуоло. „Черно-сините” изиграха слаб мач и още до почивката изоставаха с два гола. Симоне Дзадза откри в 17' минута с великолепен удар, но съотборникът му в атака Никола Сансоне удвои в 29' с още по-красиво изпълнение. Едва в 83' минута Интер успя да намали с 11-я гол за сезона на Мауро Икарди, който се появи в игра като резерва през втората част. В добавеното време на срещата Сансоне и Донкор получиха червени картони, а Доменико Беради оформи крайния резултат от дузпа.

Сасуоло се изкачи на 10-та позиция с 28 точки, а Интер е 13-ти с 26. След края на двубоя тифозите на гостите си размениха реплики с играчите, а Мауро Икарди отвърна на обидите и най-вероятно ще бъде наказан от ръководството.

Наполи се доближи на четири точки от втория Рома след успех с 2:1 при гостуването на Киево. Победното попадение за неаполитанците отбеляза Маноло Габиадини в 62' минута. Тимът на Рафаел Бенитес вече има преднина от 5 точки пред Лацио, който допусна изненадваща загуба от Чезена с 1:2. Ивайло Чочев пък се появи като резерва в 81' минута при победата на Палермо с 2:1 над Верона.