на живо

Човешкият образ на войната през очите на Веселин Бранимиров

Как българският треньор в "Зоря" Луганск преживя войната в Украйна и завръщането на родна земя - гледайте в епизод 6 на спортния подкаст "За спорта без клишета"

Човешкият образ на войната през очите на Веселин Бранимиров

Войната в Украйна няма как да ни остави безразлични. И докато на политическата сцена мненията, действията и стратегиите са безброй, обикновените хора са тези, които най-добре разказват за преживяното. Техните животи се променят най-бързо и драстично. 

Дори в спорта! Нищо вече не е както преди!

Затова гост в шестия епизод на спортния подкаст "За спорта без клишета" е българският помощник-треньор в украинския "Зоря" Луганск Веселин Бранимиров.

Той беше на територията на страната, когато Русия нанесе първите си удари на 24 февруари. 

"Нашата единствена цел беше да стигнем граница - независимо полска, румънска, молдовска, за да попаднем на по-безопасно място" - изречение, от което те побиват тръпки. 

Как войната ще се отрази не само върху живота, но и върху спорта? Ще може ли някога отново да видим силни украински тимове в европейските турнири? Колко време ще отнеме да се възстанови това, което беше постигнато в последните години? 

Веселин Бранимиров не пести и своята гледна точка по наболелия въпрос защо изобщо започна войната!

Епизод 6 на "За спорта без клишета" ви очаква в раздел "Спорт" на сайта btvnovinite.bg. Линк към секцията ТУК: https://btvnovinite.bg/sport/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката върху този линк ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да гледате още в Spotify и Itunes.