на живо

Павел Лефтеров пред bTV: Летя с 280 км/ч и без никакво осветление

Пилотът разказа за пътя на българския отбор Overdrive в GT4

Павел Лефтеров пред bTV: Летя с 280 км/ч и без никакво осветление
 

Автомобилният пилот Павел Лефтеров гостува в подкаста "За спорта без клишета", където разказа за участието на българския отбор Overdrive в сериите GT4 в Германия.

Той сравни емоцията от карането в легендарното "24 часа на Нюрбургринг" с това да играеш на стадион като тези на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Разкри и за предизвикателствата на състезанието.

"Зависи от стратегията, но планът беше да прекарам между 6 и 8 часа в колата. Вечер тази писта няма абсолютно никакво осветление, лети се с над 270-280 км/ч. Разчиташ единствено на светлините на автомобила, нямаш допълнително осветление."

"Нюрбургринг е легендарно място, на което натискът и енергията е много по-различна."

"Много интересно състезание. Аз съм го печелил през 2019 г. в по-ниския клас. За мен беше голямо предизвикателство без абсолютно никаква подготовка да отида отново на Нюрбургринг - едно от най-трудните трасета."

"Всеки път, когато не си бил там 2 години, отнема доста време, за да се върнеш обратно на темпото, на което трябва да си. И така има голям респект винаги от пилота към пистата. Тя е много тясна и опасна. Адреналинът на тази писта е на много високо ниво.", сподели Лефтеров - носител на 12 шампионски титли в мотоспорта.

Спортния ни подкаст може да намерите още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap, в Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.