на живо

Христо Христов пред bTV: Няма да продам душата си за пари (ВИДЕО)

Отказах много предложения от други страни, разкри щангистът

Христо Христов пред bTV: Няма да продам душата си за пари (ВИДЕО)
 

От бедността до европейския връх. Това е историята на щангиста Христо Христов, който е новият гост в подкаста на bTV - "За спорта без клишета".

Европейският шампион в кат. до 109 кг от Тирана 2022 разкри, че получил много предложения от други страни, но отхвърлил всички, без да се замисля.

Снимка: Getty Images

"Повечето щяха да си продадат душата за тия пари. А аз ги отказах, защото съм патриот. Защото аз съм казал, че няма да слагам чуждо знаме на гърдите си и не искам друг химн да чувам. Имал съм такива предложения, които щяха да ми оправят живота.", заяви Христов.

"Защото от изключителна бедност да стигнеш до там, че някой да иска да ти купи това, което можеш да правиш, не е малка цената, която те плащат. Не е малка и цената, която аз щях да платя... Щях да съм предател.", каза сребърният медалист от еврошампионата в Москва 2021.

"Аз съм човек, който е тръгнал от изключителна бедност. Имало е моменти, в които сме нямали ток и вода с години. Най-важно е да имаш храна на масата, къде да си положиш главата, за да не те вали дъждът, и здраво семейство. Ако ги нямаш тези неща, каквото и да имаш - не е важно. Без семейство и приятели, които да те подкрепят, си нищо - една фигура, съществуваща в пространството."

Снимка: Евгений Милов

"Миналата година реших да се поглезя и си взех най-новия айфон. Тази тенекийка струва толкова, че с парите за нея можеш да си купиш толкова много храна, да си оправиш доста неща, даже може и да ти е първа вноска по някакъв собствен бизнес, който да градиш. Но понеже съм социален тип и прекарвам много време в социалните мрежи, трябва да имам хубава камера. Затова го взех, но той не е най-важното. Трябва на първо място да си човек, да си изграден характер, здраво стъпил на земята.", продължи националът.

Спортния ни подкаст може да намерите още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap, в Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.