на живо

Сарафа: Победих Флойд, а тук ме унижаваха (ВИДЕО)

Конър Макгрегър искаше да се забавляваме заедно, но аз съм скромен човек

Сарафа: Победих Флойд, а тук ме унижаваха (ВИДЕО)

Победих Флойд Мейуедър, но в България ме унижаваха. Това сподели ненадминатият Серафит Тодоров-Сарафа в емоционална изповед в подкаста "За спорта без клишета".

Той е единственият боксьор, подчинил на ринга славния американец. След поражението си на олимпийските игри в Атланта 1996 Мейуедър прави шеметна кариера при професионалистите и натрупва колосално състояние.

"Правех великите работи, но нямаше пари. Победих Флойд и след мача при мен дойде най-богатият промоутър в света - Боб Арън. Братята Кличко бяха на олимпиадата, обаче той не ги погледна. Избра мен. Директно му отказах, а преводачът реши, че не съм в ред с главата."

"Върнах се и поисках малко повече пари от федерацията. Вече имах две деца, жена ми не работеше. Отказаха ми. А аз отказах милиони, унижаваха ме. После отидох да взема парите на турците. Но и на тях отказах - казах им, че и те искат да ме измамят." 

Тодоров разказа и за емоционалната си среща с Конър Макгрегър в София. "Имам дарба от Бога - ставам много приятен на хората с визията и държанието ми. Бил съм винаги много добър и благороден човек. Когато прегърна някого, го привличам като магнит и направо се влюбва в мен. Конър знае какво съм направил, знае мача с Флойд. Бях проверил, че е набожен, и затова му подарих икона. Той много се зарадва."

"Аз нямам неговите пари, той пък няма моите успехи. Така се развиха нещата в живота ми. Конър после искаше да прекараме вечерта заедно, но аз съм по-скромен и не исках хората да ме гледат. Обичам семейството, жената. Едно време бяха луди-млади години."

"Започнах автобиографията си, но я оставих. И по-добре. Като млад бях наивен и див. Не съм вършил лоши работи в живота, но имаше едни среди, на които им свалях гарда. Държах се на ниско ниво с тях и те ме прецакаха. И то много. Само ме използваха."