на живо

За кого се разплака Илиана Раева в студиото на bTV? (ВИДЕО)

Вижте какво стои зад сълзите на президента на федерацията по художествена гимнастика

За кого се разплака Илиана Раева в студиото на bTV? (ВИДЕО)

Епизод 1 от спортния подкаст на bTV "За спорта без клишета" бе белязан от силното присъствие на една от най-магнетичните личности в българския спорт - Илиана Раева. И от сълзите ѝ - емоционален момент, който прекъсна за кратко 2-часовото интервю на Раева пред Флорина Иванова

Сигурно се питате какво провокира толкова силни чувства в душата на някогашното "златно момиче". И с право. Сега повдигаме завесата специално заради вас, зрителите. Едно признание, едно предсказание, което жената, извела родната художествена гимнастика до историческа първа олимпийска титла в Токио, никога няма да забрави!

Снимка: БФХГ, личен архив

Признанието идва не от кого да е, а от великата Иванка Чакърова - жената, основала българската художествена гимнастика и допринесла толкова много за развитието на този спорт в световен мащаб. Преди много години, когато Раева все още е много далеч от амбицията да бъде национален треньор, камо ли президент на централата, легендарната Чакърова дава интервю, което Илиана никога няма да забрави. 

Снимка: Евгений Милов, bTV

Това е последното интервю на Иванка Чакърова преди да почине. За него обаче Илиана разбира впоследствие. Но думите на великата жена и досега карат душата ѝ да се вълнува, а сълзите не могат да спрат. Сълзи на благодарност и респект.

Вижте тук целия първи епизод с Илиана Раева в спортния подкаст: