на живо

Епизод 7: Ден за почивка в Музея на флипера

Или как Кобрата се върна в детството с любимите си аркадни игри

Дори всемогъщият Творец е решил да си отдъхне на седмия ден. Неделя е времето да забавим темпото и да се посветим на разтоварващи занимания. Така постъпват Кубрат и Тервел Пулеви точно седмица преди да се качат на ринга на боксовата гала вечер в Лос Анджелис.

А да откриеш разтоварващо занимание в Лас Вегас не е никак сложна задача. По-скоро трябва да внимаваш, защото е лесно да се подхлъзнеш към неоновите светлини и примамливите изкушения.

Снимка: bTV

При Кубрат обаче подобен риск не съществува. Столицата на хазарта успява да го привлече само с... аркадни игри, любими на поколението от 80-те. Придружаваме го до Залата на славата на флипера, предлагаща най-богатата колекция в целия свят. На разположение на посетителите са над 700 модела, разположени на 2600 квадратни метра.

Любопитното е, че основателите на музея всъщност не преследват печалба. Входът е безплатен, а жетоните струват само по 25 цента.

Снимка: Lap.bg

Следващия уикенд е поредната голяма битка между въжетата, но сега Кобрата сякаш отново е дете. Усмивката на лицето му го връща в безгрижните дни из софийските улици. Състезателният му дух обаче е непокътнат - жаден е да побеждава и хора, и машини.

Поредният ни ден в ръкавиците на Пулеви завършва на друга емблематична локация - прочутата табела с надпис "Лас Вегас", където стотици туристи се редят за задължителната снимка. Как се получи нашата - вижте в епизода.