на живо

Епизод 13: За тези братя няма загуби, има само уроци

Кубрат спечели, Тервел не успя, духът на Пулеви завладя Лос Анджелис

Фаталният Епизод 13 от нашата поредица „В ръкавиците на Пулеви“. Точно той се падна да бъде заснет и монтиран в деня на чаканата с такова вълнение боксова гала отвъд океана. На нея братя Пулеви бяха в центъра на вниманието.

Кога сме си представяли, че в центъра на митичната зала „Форум“ – създадената през 1967-а арена, на 14 май 2022 г. главни действащи лица в едно паметно спортно събитие ще бъдат двама братя българи?

Дали сме допускали, че там, където някога на сцената на „Форум“ са пели великани като Елвис Пресли, Барбара Стрейзанд, Джими Хендрикс, „Лед Цепелин“, „Джаксън 5“, „Куин“, „Ролинг Стоунс“, Дейвид Боуи… пак на тази сцена, но на изграден за едно денонощие боксов ринг, аплодисментите ще бъдат за Кубрат и Тервел Пулеви?

И кога отново бихме могли да мечтаем, че освен Пулеви, на терена на „Форум“ – дългогодишен дом на НБА звездите от „Лос Анджелис Лейкърс“ и „Лос Анджелис Клипърс“, на НХЛ титаните от „Лос Анджелис Кингс“ (разбира се, преди клубовете от НБА и НХЛ да се преместят другаде за своите домакинства – б.а.), ще имаме шанс да се гордеем с други българи?

Да преживеем случилото се в боксовата гала на 14 май с братя Пулеви сега. Да се насладим на мига. Да бъдем щастливи в този момент, преди да си е отишъл напълно.

Да запомним за дълго усещането да си българин във „Форум“, когато по-големият брат крещи с пълно гърло, подкрепяйки по-малкия, който воюва с цялата си чест в най-тежката битка в професионалната си кариера.

Да се сещаме и после, от време на време, за българските възгласи и българските знамена във „Форум“. Всичко останало ще бъде част от историята. Кубрат победи, Тервел не успя. Но това е само статистика. В истинския живот, за тези братя няма загуби, има само уроци.

На вас препоръчвам просто да изгледате от начало до край Епизод 13.