на живо

Дейзи Ланг: Кубрат и Тервел обединяват българите навсякъде (ВИДЕО)

Битките на братя Пулеви в София - 30 март, 22:00 ч., пряко по bTV, bTV Action и btvsport.bg

Дейзи Ланг: Кубрат и Тервел обединяват българите навсякъде (ВИДЕО)

Първата ни световна шампионка в професионалния бокс - Деси Кирова, позната като Дейзи Ланг, гостува на bTV пет дни преди гала вечерта в София. В специалното ни студио, посветено на битките на братя Пулеви, тя говори за силата на Кубрат и Тервел да обединяват българите. Според Ланг домакинството на такова голямо събитие ще помогне и за развитието на бокса у нас.

"Аз съм свидетел на много топла подкрепа от всички българи. Последният мач, който гледах, беше в Коста Меса. В Калифорния, по-специално Лос Анджелис, българите са разпръснати и трудно се събират. Когато Пулеви играят обаче, всички българи идват и са обединени... Много съм щастлива, че родна телевизия ще предава на живо състезание по бокс. Моята мечта беше да си защитавам титлата в България.", коментира шампионката.

Гледайте боксовата гала вечер на 30 март от 20:00 ч. пряко по bTV Action и на сайта btvspоrt.bg. От 22:00 ч. – точно за мачовете на Тервел и Кубрат, шоуто ще бъде излъчено и по bTV.

"Приятно изненадана съм, че този мач и тази гала вечер ще са в нашата родина, тъй като обикновено такива се провеждат на други места. В случая Кубрат трябваше да излезе срещу Чар, който носи титлата. Това означава, че Кубрат сега трябва да отиде в Дубай, където той живее, за да се направи гала и да претендира за титлата. Много добър мениджмънт се получи тази гала да се проведе в България и да се гледа от всички нас. Това е голямо събитие за България, тъй като привлича много интернационални медии и помага за развитието на бокса като спорт."

"Радвам се, че тази гала няма да бъде прекъсната заради контузията на Чар. Тогава всички боксьори нямаше да имат възможност да играят. Мисля позитивно, но от моя личен опит понякога подобни ситуации са опасни, защото украинецът няма какво да губи, а Кубрат няма право да губи. В подготовката на един боксьор се прави стратегия и тактика спрямо противника. В случая времето за това е прекалено кратко. Хубаво е за Кубрат, че неговият треньор Ули Вегнер, когото аз познавам от години, е тук - присъства и създава респект. Така Кубрат е спокоен и подготвен."

"Да не забравяме и Тервел, който е в отлична форма и смятам, че също ще покаже какво може. Пожелавам успех и на двамата.", каза още Ланг.

Двамата спортни любимци на България са на прага на най-важните си битки. На 30 март - 6 години по-късно, те се завръщат пред родна публика, а залогът е огромен.

Вместо срещу Чар, в края на месеца Кобрата ще излезе на ринга срещу... Хълк. 33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий, носещ този прякор, има срещу името си 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО).

Той може да се похвали с две победи на българска земя. На 14 декември 2019-а срази Даниел Роблес в зала "Колодрума" в Пловдив. На 3 октомври 2020 г. Игор отново се боксира под тепетата - този път надви Аднан Деронджа.

За да е вечерта на 30 март още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Той ще се изправи срещу Роли Ламбърт Фогоум.

Приготвили сме и изненада за феновете! Трима от вас ще спечелят по 2 билета за боксовия спектакъл на 30 март в Арена София. Как можете да участвате в играта ни - вижте на btvsport в Instagram:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bTV Sport (@btvsport)