на живо

Вечерта на братя Пулеви - триумф и преглед в спешното

През 2019-а Тервел си тръгна от Коста Меса със...счупена ръка, а сега със счупено ребро

Поредна паметна вечер за братята Кубрат и Тервел Пулеви в Калифорния. По-малкият представител на знаменитата фамилия закова победа №17 в кариерата си на профи ринга и 14-и нокаут, отказвайки в третия рунд американеца Джоел Ходжгрийн с прякор Пантерата.

Тервел бе бурно подкрепян от солидна българска агитка, както и от брат си Кубрат, който бе плътно до него от началото на подготвителния лагер - до триумфа в зала "Хангара".

Вечерта за двамата ни топ боксьори приключи в спешното отделение на местната болница, след като Тево получи силен удар от съперника си още в началото на мача и се наложи да бъде прегледан.

Любопитно е, че през 2019-а Тервел отново спечели в "Хангара", но след успеха над Мич Уилямс се оказа със... счупена ръка.

Кобрата също ще помни дълго датата 24 март 2019 г. На този ден той победи румънеца Богдан Дину на гала вечер в Калифорния, но проблемите му започнаха след това с една целувка...

Преди това пък Дину отвори кошмарна аркада на Кубрат, която бе затворена само благодарение на магъосника сред кътмените в бокса Руди Ернандес. 

Вижте в галерията ни част от преживяванията на двамата в Коста Меса сега.

Край, това е всичко! След три пълни рунда в Коста Меса, ръката на Тервел Пулев е вдигната победоносно, а широката му усмивка казва всичко, въпреки болката, за която ще разкрие малко по-късно.

Ето я и кулминацията. Джоел Ходжгрийн лети към пода на ринга в "Хангара" след зрелищен нокдаун - дело на Тервел Пулев. Убийствена комбинация от ляв-прав, последвали още няколко ъперкъта в трети рунд и за Джоел просто нямаше връщане обратно на крака в четвърти рунд.

Мачът е приключил. Целта е изпълнена. Победата е българска, но Тервел е умислен. Силните болки, с които се боксира от края на първи рунд го навеждат на мисълта, че може да има спукано ребро. Впоследствие ще стане ясно, че реброто си е направо счупено и той ще трябва да почива три месеца.

Спортист и треньор. Мигове от съблекалнята преди мача. Тервел Пулев разговаря с Ибн Кейсън, който подготвя него и Кубрат през последните няколко години. Ибн е убеден, че Тервел може да стигне много далеч в своята полутежка категория, въпреки убийствената конкуренция.

И Тервел, и Ибн изглеждат спокойни и готови за битка. Все още е рано Тервел да се облича, рано е да му се поставят тейповете на ръцете. Минути на концентрация и последни указания преди мача.

Ибн Кейсън подготвя бинтовете върху ръцете на своя спортист. Времето за мача наближава. Скоро ще бъдат сложени и ръкавиците върху ръцете на Тервел.

Тервел Пулев загрява в съблекалнята. Изглежда напълно спокоен. Нито капчица напрежение по лицето му.

Кътменът на Тервел Пулев внимава с главата му. Преди известно време, по време на спаринг, Тервел получава тежка аркада. Слава Богу, раната се затваря и зараства навреме, но преди мача трябваше да бъде специално третирана.

И съдията вече е тук. Проверява бинтовете и ръкавиците на Тервел и слага подписа си. Скоро Тервел ще потегли към ринга, заобиколен от своите хора.

Кубрат Пулев в съблекалнята на брат си. Не изпуска нищо от поглед. Следи зорко да няма нищо, което да извади брат му от равновесие, да го разсее или разконцентрира преди важната среща.

Тук може да откриете всички епизоди от поредицата "В ръкавиците на Пулеви":

Гледайте епизод 6 тук: https://bit.ly/43vMQQ7

Гледайте епизод 5 тук: https://bit.ly/3UCPxvu

Гледайте епизод 4 тук: https://bit.ly/40XjTLB

Гледайте епизод 3 тук: https://bit.ly/3UluvBm

Гледайте епизод 2 тук: https://bit.ly/4020rvW

Гледайте епизод 1 тук: http://bit.ly/3mqT5UG