на живо

Внимание: Хълк от Крив Рог нокаутира наред (ВИДЕО)

Игор Шевадзуцкий се боксира често в България, работил е с Поветкин

Внимание: Хълк от Крив Рог нокаутира наред (ВИДЕО)

Девет нокаута в общо 12 мача на ринга. Това е стряскащата статистика на новия съперник на Кубрат Пулев. 33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий далеч не е сред най-популярните имена в тежката категория, но агресията и мощните му удари със сигурност ще предизвикат необходимото внимание в щаба на Кобрата преди сблъсъка в Арена София на 30 март.

Роденият в Крив Рог (Днепропетровска област) украинец в момента заема №129 в ранглистата BoxRec. Най-високото му класиране там е №70 от август 2022 г. И макар че едва ли ще повтори постиженията на своите сънародници - Виталий и Владимир Кличко, Олександър Усик - Игор е достатъчно корав на ринга, за да си спечели многозначителния прякор Хълк. Той живее в Хамбург, а агент му е Ерол Джейлан, който защитава правата на получилия травма в навечерието на сблъсъка с Кобрата Махмуд Чар.

Шевадзуцкий вече няколко пъти е пътувал до България за различни изпитания. Като аматьор участва в турнира "Странджата" през 2017 г., като отстъпва пред Петър Белберов в кат. до 91 кг. Две години по-рано идва и за европейското в Самоков, където отпада на четвъртфинал.

При професионалистите цели два пъти се боксира в Пловдив - на 14 декември 2019 г. печели срещу Даниел Роблес, а на 3 октомври 2020 г. се справя и с Аднан Деронджа. Последният мач на украинеца датира от 25 февруари тази година - успех срещу Едонис Бериша в Германия.

Игор добива много опит от съвместната си работа с Александър Поветкин. Той участва в няколко лагера на руснака като спаринг-партньор, включително и преди сблъсъка с Дилиан Уайт.

Накратко - Хълк от Крив Рог е повалил четири от съперниците си още в първия рунд, един - във втория, двама - в третия. Игор определено не е от боксьорите, които просто очакват последния гонг.

Иначе Игор не остава безучастен към руската инвазия в своята родина. Той се включи във въоръжената защита на родния си Крив Рог, като публикува свои снимки в униформа и с оръжие. 

В личен план украинецът е щастливо женен за своята половинка Анастасия. Интересното е, че двамата участват в проект, наречен "Брак за един ден".