на живо

За братята, за сина, за думите "Татко е Даниел Асенов!" (ВИДЕО)

Преди мачовете на братя Пулеви в събота ще видим и един очакван дебют в професионалния бокс

За братята, за сина, за думите "Татко е Даниел Асенов!" (ВИДЕО)

Ден преди мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви в Арена София, които ще може да гледате и пряко в каналите на bTV Media Group, обръщаме поглед към бокса, който може да ти донесе олимпийски медал

И само за да му кажем "Чао!" в епизод 9 на нашата поредица "В ръкавиците на Пулеви".

Срещаме ви с Даниел Асенов - двукратен европейски шампион, участник два пъти на олимпийски игри. Сега Тайсъна от ямболското село Кукорево поема по нов път. Той ще остави зад гърба си мечтата да се качи на почетната стълбичка на най-важния спортен форум и ще дебютира на професионалния ринг. Това ще стане на 30 март преди мача на Тервел Пулев срещу Роли Ламбърт Фогоум за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA и срещата на Кубрат Пулев с Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла на WBA.

Срещите може да гледате пряко по bTV Action и на сайта btvsport.bg от 19:00 ч., а мачовете на братя Пулеви ще бъдат предавани и пряко по bTV от 22:00 ч.

"Вече доста се поизморих в олимпийския бокс. Искам да се развивам и в професионалния. Мисля, че там ще имам успехи. Това е "Чао!", не съм казал "Сбогом!". Ще си взема малко отдих. Много ще ми е трудно да съм част от олимпийския бокс, защото спортът ни е много динамичен и трябва да се пазим. Вратата е притворена. Няма как да дръпнеш вратата и да приключиш толкова бързо", разказва Даниел Асенов. 

Негов съперник ще бъде сърбинът Милан Савич, а мачът ще бъде в 4 рунда.

"Има огромно вълнение. То е различно. Приемам го доста присърце. Хората не са ме виждали дълго време и ще очакват нещо "Уау". Много хора са ми казвали "Ти си за професионален бокс, имаш такъв стил на игра". Надявам се да ги зарадвам", казва Асенов.

Когато става въпрос за мотивация обаче, родният Тайсън е категоричен - от година насам той прави всичко само с мисълта за сина си Пани!

"Много ще е готино след 5-10 години, когато започне да разбира все повече и повече, да съм му пример. Когато го видиш толкова лъчезарен и толкова нежен... Много е различно. Искаш да дадеш всичко за него, да си пример за него, да каже като отиде на училище: "Баща ми е Даниел Асенов!". Да се гордее и да следва този път. Това е най-голямата мотивация за мен. Още съм си момченце, но преди бях млад и зелен, а сега съм... голям и зелен.", смее се боксьорът.

Друг от стимулите на Асенов са братята му - Катин и Боян, които също се занимават с бокс.

"За мен ще бъде голяма чест. Братята ми винаги са ме подкрепяли, дори когато бях поспрял малко. Те продължаваха - отиди, тренирай, в залата да си. Казах им, че ще участвам и първите 30 секунди те седят и... никаква реакция. Много се зарадваха. Ще се бия и за тях, тъй като те вече нямат възможност пред голямата публика да се бият", категоричен е Тайсъна.

Снимка: Евгений Милов

Мача на Даниел Асенов срещу Милан Савич може да гледате пряко по bTV Action и на сайта btvsport.bg на 30 март от 19:00 ч.! Голямото шоу на гала вечерта в "Арена София" е от 22:00 ч., когато и по bTV ще може да гледате мача на Тервел Пулев срещу Роли Ламбърт Фогоум за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA и срещата на Кубрат Пулев с Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла на WBA!