на живо

Бокс в задния двор? Защо не! (ВИДЕО)

Валери Генов гостува в "Тази неделя", за да разкаже неща, различни от това как се джиросват акции

Бокс в задния двор? Защо не! (ВИДЕО)

Голяма част от спорта е все още на пауза заради пандемията от коронавирус. В бокса обаче очакват с нетърпение завръщането на ринга, пък бил той и в... задния двор.

Точно така! Промоутърът на световния шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че е готов да организира битки в градината си, след като спортните зали във Великобритания продължават да бъдат затворени за посетители.

Той разкри, че има възможност да е домакин (в буквалния смисъл) на самите боксьори и целите им екипи. За първа подобна "градинска" среща се спряга сблъсъкът между Дилиан Уайт и Александър Поветкин. 

Не е изключено да гледаме и Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев в задния двор на Хърн! Срещата за титлата в тежка категория на IBF трябваше да се състои на 20 юни в Лондон, но беше отменена, а и до днес няма втора дата за провеждането ѝ. 

Междувременно футболът се завърна в Германия, дори и с някои странности, като спазването на социалната дистанция. Заради нея играчите стоят на разстояние дори на скамейките, а емоционалните изблици след гол са строго забранени.

Тагове:

Валери Генов