на живо

В името на живота (ВИДЕО)

В "Лудогорец" закупиха пет дефибрилатора

В името на живота (ВИДЕО)

Тази вечер "Лудогорец" приема "Брага" в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа, а в името на сигурността на футболисти и фенове, в Разград закупиха пет дефибрилатора. 

Д-р Валентин Великов е с дългогодишен опит. Спасил е стотици човешки животи, бил е на първа линия, когато Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на европейското първенството през лятото.

Д-р Великов е убеден, че наличието на дефибрилатор на стадиона спасява човешки животи.

"Шансът им е огромен, защото реагираме в първите 5 минути. Те са критични, защото след това настъпват необратими промени в мозъка. Шансът за пълно възстановяване намалява с всяка изминала секунда. Освен сърдечния масаж, който трябва да започне веднага, ние трябва да направим и електрошок с дефибрилатор.", обясни за bTV д-р Великов.

"В спорта - професионален или непрофесионален, веднъж в месеца се случва нещо подобно. Нашата бърза намеса може по много лесен начин да спаси живот.", категоричен е специалистът.

За по-голяма сигурност по време на футболната среща, всички служители на "Лудогорец" са преминали обучение за работа с дефибрилаторите. Те са общо пет на стадиона, а от клуба се надяват никога да не се налага да бъдат използвани.

Срещата между "Лудогорец" и "Брага" ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 19:45 ч. Коментарното ни студио започва 45 минути по-рано.