на живо

Калоян Караджинов: Извинявам се на сина на съдията, но не и на него (ВИДЕО)

"Аз съм грешникът, но да вика линейка... това не го разбирам", заяви футболистът, получил 2-годишно наказание

Калоян Караджинов: Извинявам се на сина на съдията, но не и на него (ВИДЕО)

Футболистът на четвъртодивизионния "Торнадо" Безден - Калоян Караджинов, поднесе своите искрени извинения на сина на съдията Васил Цоклинов, когото нападна по време на срещата с "Костинброд". 

Мачът беше прекратен в 20-ата минута, след като Караджинов потърси обяснение от рефера, а след това съотборниците му го подгониха извън стадион "Бенковски". Кадрите бяха публикувани и от авторитетното британско издание "Скай Спортс".

Колкото до самият Цоклинов, Караджинов заяви, че няма как да му се извини, че е послушал представители на домакините да извика линейка по време на пандемия от коронавирус.

"Извинявай" е малка дума за детето му. Но на него, за това, дето му казват да звъни на линейки... Отидох след мача да му се извиня, разбрах, че съм направил грешка, но той вече беше извикал полиция, линейка... Полиция добре, нека да дойде. Може нещо да си мисли, че още ще го бия. Но линейка да вика... това не го разбирам.", разказа Караджинов, който през 2005 и 2006 г. игра и за националния отбор.

"Съжалявам, но за това, което направи, няма да му се извиня - че послуша хората от "Костинброд" и извика линейка при положение, че е пандемия. Хора, които наистина имат нужда от линейки, може да не отиде. А той... с два пръста съм го закачил и извика линейка и станаха такива патардии...", допълни футболистът.

Снимка: bTV

Караджинов получи наказание от 2 години извън терените след инцидента. Санкцията той смята за правилна.

"Аз съм грешникът, аз съм виновен за това нещо. Извиних се на моите съотборници, на президента. Наистина съжалявам. Според мен наказанието е съвсем нормално. Приемам го. Със сигурност нямаше да реагирам така, но и със сигурност нямаше да играя повече футбол като виждам как сме ощетявани и как се правят нещата.", заяви Караджинов.

Той не скри, че е бил разочарован от поведението на рефера в изиграните 20 минути и каза, че Цоклинов е слушал наставления как да върши работата си от "хора от "Костинброд".

"Наистина не бях прав. Съжалявам. Всичко това си има предистория. До тази ситуация се стигна след няколко последователни действия на съдията. От началото на мача и впоследствие след мача той слушаше хората от "Костинброд" какво му казват да прави. Започна мачът, до 20-ата минута имахме 4 жълти картона, включително и аз един. До въпросната ситуация се стига, след като техен футболист прави доста по-грубо нарушение от нашите, при които ни дадоха жълти картони. Аз отидох да го попитам защо не дава картони и на техен футболист. Той ми отвърна "Сега ще те изгоня", вади ми втори жълт картон в 20-ата минута. Аз си изпуснах нервите, за което наистина съжалявам. Не съм прав. Опитах се да го ударя два пъти. Единия път го закачих съвсем леко с пръстите. След като свири край на мача, продължи да слуша хората от "Костинброд", които са му казали да звъни на 112 и да вика линейка. При положение, че то не е удар даже... Да, не съм прав, опитах се да го ударя, но не можах. Викат и линейка, при положение, че има хора, които имат нужда от линейка и чакат с часове да им се помогне... Идва линейка, идва полиция... Писаници...", добави Караджинов.