на живо

Новите в "Левски" - без българи, само чуждестранни свободни агенти (ВИДЕО)

Бюджет за трансфери няма, Стоилов прави селекцията

Новите в "Левски" - без българи, само чуждестранни свободни агенти (ВИДЕО)

"Левски" няма да привлича български футболисти през зимата. Треньорът Станимир Стоилов разкри за bTV, че новите попълнения ще бъдат свободни агенти от чужбина, а родният пазар ще остане затворен за "сините". Бюджет за трансфери няма да има, а за селекцията ще бъде отговорен самият Стоилов.

Той подчерта, че иска основата на отбора да бъдат 10 юноши. Именно в младите футболисти е надеждата за изграждане на боеспособен тим. Това става на фона на публикациите, че "Левски" ще привлече двама бразилци - Цунами и Велтон.

"При всички положения "Левски" ще се ориентира първо към пазар, който можем да си позволим като финансово естество. Пазар със свободни агенти, които могат да вдигнат нивото - без значение дали е бразилски или от друга държава. Към българския пазар при всички случаи няма да се обръщаме. Това е категоричното ми мнение. Оттук нататък, ако са български играчи, ще развиваме моите млади футболисти, които са в отбора на по 16-17 години. Няма нужда да обикалям България, след като виждам долу-горе какво е нивото.", заяви Стоилов пред bTV.

Запитан дали е възможно Божидар Краев, който в момента е собственост на датския "Мидтиланд", да се завърне на "Герена", Мъри коментира, че юноши на "Левски" винаги са добре дошли.

"Краев трябва да си прецени дали иска да прави крачката към "Левски". Насила никого няма да молим. Практиката да молим някой да играе или да подпише с "Левски" я заключихме преди два месеца.", каза Мъри.

Снимка: Lap.bg