на живо

Симон Байлс като никоя друга! (ВИДЕО)

Валери Генов разказва най-интересните новини от света на спорта

Симон Байлс като никоя друга! (ВИДЕО)

Без съмнение Симон Байлс е една от най-успешните спортистки в света! Американската гимнастичка спечели 4 златни медала от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. и има цели 19 отличия за първо място от световни първенства.

Това обаче не означава, че тя е престанала да се развива. Тя прави и невъзможното! Тя прави неща, които никоя  друга жена не си е позволявал да прави на състезание!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Последното ѝ такова изпълнение е прескок "Юрченко" - нещо много сложно и много опасно! До момента такава комбинация от движения е правила единствено руската гимнастичка Наталия Юрченко. Трикратната световна шампионка със Съветския съюз обаче не го е правила на състезание, а Байлс успя да го изпълни на "Ю Ес Класик". И предизвика фурор!

Но не само Симон заслужава аплодисменти! Те са и за Гари МакКий, който успя да пробяга 110 маратона в рамките на 110 дни! Каузата му е благородна - той успя да събере над 120 000 паунда, които ще бъдат дарени на лечебно заведение, в което се лекуват болни от рак. 

Снимка: Reuters

На забавния фронт герои са Килиан Мбапе и Неймар. Двамата съотборници във френския футболен "Пари Сен Жермен" си спретнаха бой с... мокри кърпи!

А кой е големият герой на "Ривър Плейт"? И защо Флойд Мейуедър опакова рози в банкноти? Отговорите във видеото!

Тагове:

Валери Генов