на живо

Ливърпул не е единственият губещ: Фен се прости с 11 000 евро заради VAR

Някой трябва да плати, бесен е британецът

 

Един от най-ярките моменти през този сезон във Висшата лига със сигурност е отмененият гол на Луис Диас в мача между Тотнъм и Ливърпул (2:1), който в крайна сметка струва скъпо на "червените" при гостуването в Лондон.

Тимът на Юрген Клоп загуби точка/и и вероятно върха в класирането, така че е съвсем естествено за гола, който можеше да промени много неща, да се говори дни наред.

Възмутен е и англичанин, който заради грешките на съдиите и VAR загуби 9510 паунда (около 11 000 евро).

Със залог от 10 паунда той прогнозира, че Коди Гакпо, Сон и Луис Диас ще отбележат, а Макалистър, Удоджи и Бисума ще получат жълти картони. Ако голът на Диас не беше отменен, сега той вече щеше да черпи с печалбата. Затова и яростта му не е изненадваща.

"Някой ще трябва да плати за това", написа той в платформата Х (бивша Twitter) и прикачи извинението от Съдийската организация на Висшата лига.

В същото време от Ливърпул излязоха с официална декларация, последващата признатата от Асоциацията на професионалните рефери в Англия колективна грешка на страничния рефер и VAR, довела до незачитането на редовния гол на Луис Диас по време на дербито с Тотнъм в събота вечер.

Снимка: Reuters

"Приемаме признанието на асоциацията на професионалните съдии (PGMOL) за техния провал. Ясно е, че правилното прилагане на правилата на играта не се случи, което доведе до подкопаване на спортната почтеност.

Приемаме, че длъжностните лица са поставени под напрежение, но се предполага, че натискът върху тях би трябвало да се облекчава, а не да се увеличава, от прилагането на VAR.

Снимка: Reuters

Фактът, че такива пропуски вече са категоризирани като „значителна човешка грешка“, също е неприемлив. Ще проучим всички налични опции, защото вече е нужно да има ескалация, за да бъде намерено решение", написаха от "Анфийлд".