на живо

Отново ексцесии на мач: Мъж загуби живота си

Сблъсъци в Аржентина

Най-малко един човек e загинал при сблъсъци между полицията и футболни фенове, опитващи се да нахлуят на мач от аржентинското първенство в четвъртък вечер, предава АП. 

Властите и свидетели твърдят, че феновете на "Химнасия и Есгрима" опитали да влязат на вече пълния стадион, а полицията е стреляла с гумени куршуми и е използвала сълзотворен газ, опитвайки се да ги накаря да отстъпят.

Девет минути след началото на мача между "Химнасия" и "Бока Хуниорс", реферът Ернан Мастранджело е прекратил срещата. От Лигата заявиха в "Туитър", че той е действал така заради липса на нужните мерки за сигурност.

Футболистите се прибрали в съблекалните, а много от зрителите нахлули на терена в опит да избягат от сълзотворния газ.

"За съжаление има един загинал. Той почина от сърдечен удар", каза Серджо Берни, министър на сигурността на провинцията пред "Todo Noticias".

Само фенове на "Химнасия" са били на стадион "Хуан Кармело Зерильо" в Ла Плата, тъй като провинция Буенос Айрес забрани на привържениците на гостуващите отбори да пътуват за мачове през 2013 година на фона на честите прояви на насилие.

Инцидентът стана по-малко от седмица, след като използване на сълзотворен газ на футболен мач в Индонезия предизвика блъсканица, която доведе до смъртта на близо 130 души.