на живо

Ангел Русев: На бала си казах „наздраве“ с допинг ченгета (ВИДЕО)

След олимпиадата в Париж искам да се откажа, допълва европейският шампион

 

Ангел Русев е едно от имената, които често ни карат да се гордеем, че сме българи. Русенецът е трикратен европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 55 килограма. 

Снимка: Евгений Милов

В средата на април той стъпи на европейския връх за трети път. Това се случи на шампионата на Стария континент в Ереван, Армения, а 21-годишният тежкоатлет повести златото на своя първороден син – Алдин. Русев гостува на Петър Бакърджиев в подкаста за „Спорта без клишета“, където пристигна с куп медали, извоювани с много труд и лишения.

Снимка: Евгений Милов

И когато говорим за лишения, Ангел и неговите колеги от националния отбор все още чакат да получат своите възнаграждения, които не са получавали през последните пет месеца. В спортния подкаст на bTV той коментира отношенията си със старши треньора на националите Иван Иванов, сподели кога смята да се откаже от активния спорт и разкри кое е най-странното място, на което му взимана допинг проба.

Снимка: Евгений Милов

Пораснах чрез спорта, той ме научи на много неща. Първо започнах да тренирам бокс, тъй като повечето ми роднини и приятели бяха боксьори, но този спорт не ми допадна и исках нещо по-различно.

Снимка: Евгений Милов

Бях ученик, когато един приятел ме заведе в залата по вдигане на тежести. В първите дни изобщо не ми хареса. В началото ти дават дървена пръчка, с която тренираш за техника, обаче бях много статичен състезател още от дните ми в бокса. Нещата в началото не бяха добре, но започнах да тренирам всеки ден. Бягах от училище, за да мога да тренирам с големите. Станах четвърти на едно състезание и след това започнах да тренирам повече, отбеляза той.