на живо

Антъни Иванов пред bTV: Аз съм черната овца, но без мен не могат (ВИДЕО)

Мицин е страхотен, може да печели и без нещата, които му дават, каза топ плувецът ни в подкаста "За спорта без клишета"

 

"В интернет като напишеш "Антъни Иванов" излизат само и единствено скандалите. Няма да излезе, че съм първият медалист за България на световното първенство. Може би някъде на 28-ата страница, но никой няма да отвори нея.

Снимка: Добромир Иванов

Ако няма промяна в тия хора, които сега управляват плуването, ще сменя държавата. Имам предложения. Не мога да се бия с вятърни мелници цял живот. Аз съм черната овца, но без мен явно не могат", откровен до болка е топ плувецът ни Антъни Иванов, който е гост в епизод №73 на подкаста на bTV "За спорта без клишета".

В момента 24-годишният ас от Бяла черква очаква окончателната развръзка около случая с пропуснатите от него допинг проверки. Според дисциплинарната комисия на БОК той е наказан за 2 г.

Снимка: Lap.bg

Окончателно решение с мотиви на Спортния арбитражен съд в Лозана обаче липсва и затова то продължава да не е отразено на сайта на Националната антидопингова агенция. Както е известно тя е единствената, която може да спира състезателни права в България.

Антъни бе наказан миналата година за разминаване в подадената информация за местонахождение за внезапни допинг проверки в 3 случая.

"Антидопинговата агенция обърка обвинението, а БОК не го свали. Но аз вярвам, че българското плуване може да бъде спасено. Спя спокойно всяка вечер. Надявам се да продължа да плувам за България. Винаги ще се боря за правдата и за доброто на нашия спорт. Цял живот съм бил такъв. Не мисля, че ще ме схрускат.

Снимка: Добромир Иванов

Опитват се, но няма да успеят. Не искат никой да им пречи. Хората, които трябва да ме подкрепят не го правят по една или друга причина. Те знаят каква е и аз знам каква е", казва още Иванов, който може да се похвали със 7 финала на 200 метра бътерфлай на големи първенства.

Недоумява как може световният рекордьор на 400 метра свободен стил за юноши да бъде награден само с плакет.

"Това не може да се случи никъде другаде, освен в България. Плакет...!!!"

Снимка: Добромир Иванов

Проблемите му с федерацията започват през 2016-а. След това ескалират, когато застава на страната на тримата плувци - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, обвинени в употреба на забранени вещества в началото на 2021 г.