на живо

Антоанета Костадинова: След олимпиадата си казах: "Не ми пука вече"

Гледайте епизод 17 на подкаста "За спорта без клишета"

Броени дни след триумфа си на Световната купа в Баку Антоанета Костадинова седна на стола срещу Петър Бакърджиев в дигиталното студио на bTV. 

В епизод 17 на подкаста "За спорта без клишета" сребърната медалистка от олимпийските игри в Токио отвори широко вратите на личния и професионалния си живот.

В Баку Костадинова спечели злато на малокалибрен пистолет и бронз на пневматичен.

Снимка: Евгений Милов, bTV

"Тези отличия не се печелят от ден за ден. Те са плод на години, години наред вложения, на труд, емоции, енергия и на всичко, което имаш", започна тя и разкри, че е открила своята рецепта за успех - "да не й пука".

"Оказа се, че ми помага. След олимпиадата си казах: "не ми пука вече". В един момент, когато вземеш това, което си искал, няма как в главатата ти да не влязат мисли като "не трябва ли да правя нещо друго."

Костадинова се насочва към спортната стрелба доста късно, когато е на 18: "Не беше цел това да ми е кариерата. Запалих се от първа тренировка, получиха се много бързо нещата".

Снимка: Евгений Милов, bTV

За нея ролята на треньора е ключова за добрите резултати: "Ако не беше треньорът ми Христо (б.ред. - Христов), щях да си стоя в Търговище. Само на стрелбището с него сме на едно мнение. Иначе доста спорим", споделя тя и добавя, че той е и неин психолог, тъй като е много важно да може да владее емоциите си на рубежа.

Какво още сподели тя за трудностите да съчетава спортния си път и родителството, защо политическата й кариера се оказва твърде кратка, възможно ли е да има приятелство между конкурентки и каква е причината в един момент да си пожелае да има предложение от друга държава?

Отговорите на тези, а и много други въпроси ви очакват в епизод 17 на "За спорта без клишета".

Епизод 17 ви очаква в новия ни сайт btvsport.bg. Линк ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката върху този линк ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.