на живо

Любо Ганев: Не се разбрахме с Мартин Стоев за пари

Той направи много и заслужаваше да остане в националния отбор, откровен е президентът на БФВ

Във вторник италианецът Андреа Буратини замени начело на националния отбор на България за младежи до 21 години Мартин Стоев.

Час след заседанието на Управителния съвет на БФВ президентът на централата Любо Ганев бе гост в подкаста "За спорта без клишета".

"Знаете, че Мартин Стоев искаше да води мъжкия национален отбор. Беше сред обсъжданите имена, но УС взе друго решение и се спря на Пламен Константинов. 25 човека са в управата, всичко се слага на масата, дават се мнения и накрая "Глас народен, глас Божи".

Мартин води този отбор 4 години, опитах се да го уговоря остане. Предстои им световно първенство на момчетата. Условията, които искаше, нямаше как да му бъдат подсигурени. Нямаме възможност да плащаме на треньорите на подрастващите, както в мъжкия и женския представителен тим.

Просто не успяхме да се разберем за финансовите условия. Мартин направи много за този отбор и за волейболна ни като цяло и заслужаваше да води отбора на световни финали. Но каза, че няма да продължи при досегашните условия. Никой не може да му отнеме заслугите и никой не ги омаловажава", коментира в студиото на bTV Ганев.

Той се върна в зората на новия век, когато бе водещ в bTV на предаването "Формула плюс". "Раздавахме награди, включително апартамент, леки коли. Беше много забавно", сподели с усмивка Любо.

Днес е успешен и в бизнеса. Дава хляб на над 80 човека. В бизнеса с метан е най-големият производител на оборудване в Европа.

Още от невероятните истории на Любо Ганев - вижте във видеото по-горе.

Епизодите може да намерите и в:
Youtube: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup
Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap
Apple: https://apple.co/3EuhDCN
Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ