на живо

Николай Желязков: Президент ми написа състава на листче, напуснах веднага

Гледайте епизод 22 от подкаста "За спорта без клишета"

Той е изключителен професионалист и принципен човек. Играл е за ЦСКА, в момента води "Левски". Дългогодишен волейболен национал, понастоящем селекционер на България при мъжете. Той е човекът, натоварен с тежката задача да извърши подмладяването на "лъвовете", от което тимът ни отчаяно се нуждае. Той е Николай Желязков - нашият гост в епизод 22 от "За спорта без клишета".

Пред bTV Желязков се върна към любопитна история от сезона си като треньор на румънския "Аркада" Галац през 2017/18, когато е бил поставен под натиск от собствeника на клуба.

"Президентът на клуба беше изключително богат човек. Извади едно листче и ми написа състава за мача. След което аз му казах "Ако ти си в състояние да го направиш това, нямаш нужда от мен!" и играх със състава, с който аз смятам, естествено. Имах разговор след това. Казаха ми, че в Румъния имало поговорка, че който плаща, той поръчва музиката. И аз си се прибрах вкъщи. Под достойнството ми е някой да ми нарежда състава. Аз уважавам треньорската професия и себе си твърде много, за да постъпя така. Но не са легенди такива истории. Случи се и с мен. Спя много добре. Стана ми жал за президента на отбора, защото за мен това е ниско ниво на взаимоотношения с треньора.", разказа Желязков.

Изгонен като безперспективен само на 32 години от националния ни отбор, сегашният селекционер отказал предложение да играе за Гърция на Олимпиадата в Атина през 2004 г. Защо го е направил въпреки разочарованието и още волейболни истории - гледайте в епизод 22!

Епизод 22 ви очаква в новия ни сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.