на живо

Ренета Камберова: Как от "кръгла питка" се става олимпийска медалистка?

Гледайте епизод 16 на подкаста "За спорта без клишета"

Да те обявят за безперспективен, да не получиш шанс години наред, да изпаднеш в пълна безизходица и дори да няма къде да живееш, а в крайна сметка да завършиш кариерата си с бронзов медал от олимпийски игри. 

Такава история може да разкаже само Ренета Камберова. Бившата гимнастичка от националния ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели бронзовите медали на Игрите в Рио де Жанейро, има доста да сподели и го прави пред Петър Бакърджиев в 16-ия епизод на подкаста "За спорта без клишета".

Снимка: bTV

"Бях "медена питка", животът ме беше завъртял, обичах да си хапвам и до ден днешен това ми е голяма слабост. Влязох, трябваше да започна да ходя в НСА и тогава Илиана Раева ми се обади. Бяха ме освободили от националния отбор, нямаше къде да живея, звъннах на господина, който отговаряше за базата на "Герена" и го попитах дали може да отида там, докато ми дойде реда за общежитие. Върнах се и започнах да тренирам по час-час и половина на ден за категория "А", която е за момичета, които просто харесват гимнастиката, но нямат големи очаквания. Явих се в "кръгъл" вид, беше много смешно. Тогава Илиана беше решила да събира нов отбор и ѝ трябваха момичета" - така започва шампионската история на Камберова. 

Защо завърши журналистика? Кой и защо я е обявил за безперспективна гимнастичка? Какво е направила с първата си заплата от 168 лв.?

В момента Ренета е отговорник за спорта в Пазарджик, а постиженията ѝ са видими! 

Снимка: bTV

Това ли е била желаната посока след края на състезателната ѝ кариера? И защо не е станала треньор по художествена гимнастика? И как се справя с "голата нива" пред нея? 

Вижте във видеото! 

Епизод 16 ви очаква в новия ни сайт btvsport.bg. Линк ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката върху този линк ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.