на живо

Сашо Попов: Няма да позволя залата на ЦСКА да стане склад за картофи

Гледайте епизод 35 на подкаста "За спорта без клишета"

Забравил съм колко пари съм дал за ЦСКА, но няма да позволя зала "Васил Симов" да стане склад за картофи, казва в поредния епизод на подкаста "За спорта без клишета" президентът и треньор на волейболния ЦСКА Сашо Попов.

Дълги години той се бори за спасението на клуба , а преди дни обяви 5-годишен договор с efBet, който ще даде спокойствие за работа.

"Хората, които ме познават, знаят че не съм бизнесмен. Пишман президентът съм... Но когато е трябвало, съм помагал. В ЦСКА сме се смяли и когато беше най-тежко. Последните две години имаме фантастични спонсори. Но по техните думи ентусиазмът леко спада. Още през 2014-2015 Цветомир Найденов ни помогна не със заплати и пари, а като стегна залата. Не сме го афиширали. Тогава имахме приятелски взаимоотношения, но тръгнахме по различен път. Сега той ни се обади. В спорта скрито покрито няма.

Снимка: Lap.bg

Голяма организация като нашата не може да се финансира само от един благодетел. На фона на всичко, дойде и икономическата криза. Интересува ме колко струва един киловатчас ток. За миналия януари сметката ни беше 40 000 лв. за ток, а бяхме предвидили 6000 лв. За волейбола това са много пари. "Левски" също плаща за ток, но те изкарват пари от залата си, а ние няма откъде.

Тази година бюджетът на мъжкия ни отбор ще бъде равен на разходите за спортните съоръжения, в които тренираме. За залата във Военната академия и "Васил Симов" трябва да платим 350 000 лв.", сподели пред медията ни Попов, а за ситуацията със залата, в която играят представителните отбори на "червените" допълни:

"В края на мандата на Кралев пуснаха търг за базата на ЦСКА. Дойде Василев, отидохме цялото ЦСКА да го молим да го отмени. За да не дойде някой и да превърне залата в склад за картофи... Няма да го позволим. В края на мандата на Руди, върнаха търга. Отидохме при Лечева и тя го спря. Кой ще ни изгони от залата, от 60-а година там се коват шампиони! Когато беше най-тежко, казах: "Не ме познавате, малко луд съм, ще легна на стачка и CNN ще дойде да ме отрази... Ние сме диалогични, ще се махнем от "Васил Симов, когато ни дадат право да си построим зала с частен капитал на общинска земя", категоричен е Попов.

Снимка: Lap.bg
Какво още каза той за националния отбор и кои са неговите политици може да видите и чуете в Епизод 35, който ви очаква в нашия сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/sasho-popov-njama-da-pozvolja-zalata-na-cska-da-stane-sklad-za-kartofi.html

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизотите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap