на живо

Стойка Кръстева: Детенцето е най-вълшебното нещо в живота ми

На гости са ни олимпийската шампионка по бокс и дъщеричката ѝ Цветелина

Стойка Кръстева: Детенцето е най-вълшебното нещо в живота ми

Най-вълшебното нещо, което ѝ се е случвало. Така описа Стойка Кръстева близо 4-месечната си дъщеричка. Олимпийската шампионка по бокс гостува в подкаста "За спорта без клишета" заедно с малката Цветелина.

"Тя ме учи. Времето ми е запълнено, но това е нещо прекрасно. Хората, като ме попитат кой е по-големият успех, казвам, че са две несравними величини, но детенцето е нещо прекрасно и най-вълшебното нещо, което ми се е случвало в живота!", каза Кръстева.

Снимка: bTV

Златната медалистка от Токио заяви, че желанието ѝ е този успех да служи като стимул за младите. Тя изрази разочарованието си, че немалка част от тях предпочитат лесния път - без мъки и лишения.

"Искам този успех да им покаже, че въпреки напредналата ми възраст, въпреки трудния период, през който е минала моята кариера, съм намерила начина и точните хора, защото без този екип зад гърба ми нищо нямаше да стане. Аз говоря в единствено число за резултата, но той е плод на целия екип през годините. Искам това да е стимул за младите да полагат повече усилия, за да може тези успехи да ги постигат по-рано."

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"В очите на едни се чете амбицията, в на други - не. Лошото е, че тези, в които се чете, при една част от тях нещата са временни. В момента, в който си говорим, казват "Да, добре, ще положа усилия" и след 2-3 дни, като мине еуфорията, иска да избере лесния път, без да се мъчи и лишава. Трябва всеки сам да си прецени приоритетите."

Снимка: bTV

"Една голяма част от децата нямат елементарна двигателна култура. Тук, може би, много родители ще ми се обидят, но проблемът е в тях. Те презадоволяват децата, за да им е по-лесно - да не плаче, да не хленчи, да не се цупи. Сега с тези устройства неща отиват към зле, не само от физическа гледна точка."

А колко важна роля е имал съпругът ѝ Борил за всичко най-хубаво в нейния живот - вижте в Епизод 39 във видеото най-горе.

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap , в Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.