на живо

Венци Симеонов пред bTV: Не съм продажник и предател! (ВИДЕО)

Аз съм българин, никой не ме е канил в националния отбор, казава бившият волейболист в подкаста "За спорта без клишета"

Венци Симеонов пред bTV: Не съм продажник и предател! (ВИДЕО)

Венцислав Симеонов е българин, който носи слава на Италия. С волейболния тим на Скуадара има дори сребърен медал от олимпийските игри в Атина през 2004 г. Баща му - легендарният Каспар Симеонов може да се похвали със същото - втори е с националния ни тим от Игрите в Москва през 1980 г.

Венци така и не получи шанс да облече екипа на "лъвовете", защото никой не сметна за нужно да го покани. Както и Христо Златанов - син на друга жива легенда Димитър Златанов.

"Като не те канят, как да се самопоканиш, няк как да стане...", връща лентата назад Симеонов в подкаста на bTV "За спорта без клишета".

"През 2005 г. играхме с Италия във Варна. Мачът беше от Световната лига. Като влязохме, залата щеше да падне. 5000 души крещяха - кой знае, кой не знае... Да те изкарат продажник и предател, а ти никога да не си имал повиквателна. Никой да не се е интересува от теб, да дойде и да ти каже: "Искаш ли да играеш за България".

А след това да те наричат предател... След целия труд и пот, който си вложил. Тренирах 3 месеца по 6 часа на ден без да кажа и дума. Само и само някой ден да може да ме извикат в националния отбор", не крие болката си Венци.

Двамата с Христо са сред първите натурализирани в италианския национален отбор. "След нас по едно време само двата центъра и либерото бяха местни".

Ключова роля за израстването му на терена има Любо Ганев, при който той живее в Кунео. Дебютът му при мъжете пък е при „Професора“ Силвано Пранди.

Най-голямата опора на Симеонов е семейството му. Той е женен за бившата баскетболистка Гергана Славчева, с която имат две дъщеря - Кайла и Леа. Името на Гери грее на стената на славата на Флорида Интернешънъл Юнивърсити в Маями. Играла е за Финикс Меркюри и Портланд в WNBA, направи и много успешна кариера в Италия.

Какво разказва Венци за Гери, за престоя в Дея Волей и още куп интересни истории - вижте във видеото

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap