на живо

Филип Виденов: Напуснах "Реал" Мадрид, защото изгониха треньора

Гледайте епизод 34 на подкаста "За спорта без клишета"

Филип Виденов: Напуснах "Реал" Мадрид, защото изгониха треньора

Филип Виденов е едно от големите имена в родния баскетбол. Участвал е на три европейски първенства, играл е в редица отбори, сред които "Реал" Мадрид и "Цървена Звезда". От известно време е в ново амплоа - вече е изпълнителен директор на баскетболната федерация.

42-годишният Виденов е специалният ни гост в епизод 34 на подкаста "За спорта без клишета". Пред Петър Бакърджиев той говори за новата си роля и цели.

"Идва един момент, в който приключваш. Труден е този момент. Изведнъж трябва да се правят съвсем различни неща, по друг начин да се подхожда към хората."

Снимка: БГНЕС

"Търся акъл от всеки. От всеки може да се вземе нещо. Не се открива топлата вода, но адаптацията от чужбина към България трябва да се направи по правилния начин. С новите технологии трябва да се вкарат нови неща. Но без тези хора във федерацията ще загине всичко", категоричен е Виденов.

Относно ролята си във федерацията, той коментира: "Искам да обърнем внимание на децата, те да се развиват, за да можем да произвеждаме. Там мога да помогна. Трябва да се работи по правилния начин. Оптимист съм, защото има много талант в България. Връзката се губи след 16,17-годишна възраст, когато трябва да се адаптират към мъжкия баскетбол", добави Виденов.

Защо заминава да учи и играе в Щатите и като това оформя кариерата му? И защо се налага да сменя отборите по-често, отколкото му се иска - вижте във видеото.

Епизод 34 ви очаква в нашия сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap