на живо

Алфредо Дуро - от Мадрид до Кардиф... пеша (ВИДЕО)

Испански спортен журналист изпълнява щуро обещание

Спортните журналисти и анализатори често се хващат на забавни басове или дават шури обещания в ефир. Миналата година бившият английски национал Гари Линекер например заяви, че ще води студио по долни гащи, ако любимият му "Лестър" стане шампион. Изпълни го. 

Няма как да не споменем и неволите на родната легенда Христо Стоичков в американската "Univision". Заради загубени облози Камата се бори с професионален кечист, влезе в ролята на домашна прислужница и изглади ризата на свой колега, облече се като принцеса.

Докато при Линекер и Стоичков дискомфортът е за кратко, при испанския спортен журналист Алфредо Дуро нещата не стоят така. Той е тежък случай.

Дуро, който е заклет мадридист, заявява уверено, че ако Зидан и компания надвият местния враг "Атлетико" и се класират за финала в Шампионска лига, той ще тръгне за Кардиф пеш. Голяма грешка...

Приключението на Дуро започва на 23 май, когато той тръгва от Сибелес към Сантандер. Планът е оттам да стигне до Саутхемптън с кораб, след това да продължи пеш до Бристол, а накрая да се появи в уелската столица за големия финал.

Колегите на зевзека снабдяват зрителите с информация за прогреса му.

Още в ден първи от близо двуседмичното си придвижване Дуро получава слънчеви изгаряния. В Испания обаче се шегуват със състоянието му, тъй като той преувеличава и драматизира.

Сравняват го с Мойсей. Твърдят, че накрая може да постави началото на нова религия, което в 21 век би се оказало доходоносно. Показан е като мумия и зомби от "Живите мъртви". Сложен е до папата при посещението на Тръмп, превърнат е в анимационен герой. "Наблюдателен" фен пък посочва, че в новия трейлът на "Игра на тронове" има карта с маршрута на Дуро.

От вчера обаче Алфредо вече е в Бристол и буквално крачи уверено към голямата си цел. В кратко интервю за BBC той пее "Само Мадрид! Само Мадрид!" и добавя "Реал" е моят живот. Клубът съществува заради Шампионската лига. Това е нашият живот, нашият турнир."

Изглежда Дуро ще се смее последен, освен ако "Реал" не загуби битката с "Ювентус". Тогава испанският ни колега ще отнесе доста подигравки от фенове на "Барселона". 13 дни пеш за сребърни медали...

Защо точно "Барса" ли? Дуро е известен с омразата си към каталунците и техните фенове. Ако запалянко на "блаугранас" го попита учтиво колко е часът, най-вероятно ще получи кратък, точен и ясен отговор - "Разкарай се!".

Дали Алфредо ще има поводи за празнуване ще разберете тази вечер от 20:30 ч., когато по bTV Action ще излъчим финала в Шампионска лига между любимците му - "Реал" Мадрид, и италианския "Ювентус".

Тагове:

@