на живо

Двама братя се събират в София

Фил Невил се присъединява към батко си Гари в отбора на Димитър Бербатов

Getty Images

Още един бивш играч на "Манчестър Юнайтед" ще пристигне в София за грандиозния благотворителен мач между звездните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни на стадион "Васил Левски". След като Гари Невил потвърди участието си в селекцията на българина, дойде ред това да направи и по-малкият му брат Фил.

Така двамата ще играят отново заедно след съвместния им престой на "Олд Трафорд" до 2005 г., когато Фил пое в посока "Евертън".

В почти 20-годишната си професионална кариера по-младият представител на фамилия Невил е носил екипите на само два отбора - "Манчестър Юнайтед" (1995-2005) и "Евертън" (2005-2013), за които има общо 505 мача и 9 гола. 

Снимка: Getty Images

Фил Невил печели шест пъти титлата във Висшата лига, има по три трофея от ФА къп и Къмюнити Шийлд. Освен това през 1999 г. триумфира в Шампионската лига и в турнира за Междуконтиненталната купа. Всичките му отличия обаче са спечелени с "Манчестър Юнайтед".

За осемте си години при "карамелите" той си извоюва капитанската лента, но нито веднъж не се радва на призово класиране.

Снимка: Getty Images

Участник е на две европейски първенства с английския национален тим, за който е изиграл 59 мача.  

Фил Невил ще прави компания на звездния тим на Бербатов, който включва Христо СтоичковКрасимир БалъковСтилиян ПетровМартин ПетровРоби Кийн, Дейвид Джеймс, както и бившите съотборници на българина в "Манчестър Юнайтед" - Рио ФърдинандРайън ГигсНеманя ВидичПатрис ЕвраЕдвин ван дер СарПол Скоулс и Гари Невил.

В тима на Луиш Фиго ще бъдат Луиш Боа Морте, Селестин БабаяроШимао СамбросаЯри ЛитманенИван КордобаГайска МендиетаДуайт ЙоркМаксуелНуно ГомешМичел СалгадоЙенс ЛеманРоберто КарлошДекоРобер ПиресПредраг МиятовичКристиан Карембьо и Давид Трезеге.

Предстои сблъсък, който ще се помни дълго! А всичките приходи от мача на 14 юни на стадион "Васил Левски" ще отидат за благотворителните каузи на фондациите на Бербатов и Фиго.

Срещата може да гледате пряко от 18:00 ч. по bTV Action.