на живо

Колко струват триката на американските гимнастички

„Изглеждай добре, за да се чувстваш добре”, гласи позната поговорка

Getty Images

Женският отбор по спортна гимнастика на САЩ спечели златoто на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Освен със страхотното си представяне обаче американките ще бъдат запомнени и със своите уникални трика.

Всяко едно от тях съдържа 5 000 кристала "Сваровски". Това е четири пъти повече от броя им за Лондон 2012 (1188) и 27 пъти повече от Пекин 2008 (184).

Снимка: Getty Images

„Трудно е да си представим по-голяма бройка от настоящата”, каза Кели МакКьолн, която е официален представител на фирмата, обличаща националния отбор на САЩ по спортна гимнастика.

В американския тим всяка състезателка получава по 20 трика – 8 за състезания и 12 за тренировки. „NY Times” твърди, че ако тези облекла бъдат пуснати в свободна продажба всяко едно от тях би струвало 1 200 долара.

Снимка: Getty Images

Искрящият блясък на гимнастичките не е просто моден прийом. Светлината в залата допринася за допълнителен акцент върху представянето на всяка една спортистка.

„За съдиите всичко е от значение”, разкрива Саманта Пешек, която бе част от отбора на САЩ за игрите в Пекин 2008.

Ако тенденцията се запази за Токио 2020 американците ще трябва да надскочат себе си. В Рио те определено вдигнаха летвата достатъчно високо.