на живо

Майк Браун за Везенков: Не се е откроил до момента (ВИДЕО)

Саша е професионалист и ще бъде готов за своя момент, коментира треньорът на Кингс

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун обясни защо баскетболист №1 в Евролигата за миналия сезон Александър Везенков изпадна от ротацията на Кингс в последните няколко мача.

Часове преди двубоя срещу Орландо Меджик, спечелен от Кингс със 138:135 след две продължения, Браун говори пред репортерите и обясни, че българинът не е от играчите, които са се откроили до този момент.

Той поясни, че българинът може да се завърне в ротацията по всяко време и трябва да бъде готов за този момент, давайки пример с Крис Дуарте, който също имаше подобен проблем, но вече измести Кевин Хъртър от титулярите.

"Може би е комбинация от двете - разпределянето на минутите и факта, че той още се адаптира към баскетбола тук. Минутите не са достатъчно, за да могат всички да получат. Някои няма да играят - ако Саша играе, някой друг няма да го направи. Не смятам, че имаме достатъчно състезатели, които са се откроили до този момент.

В зависимост от чувството ми и от съперника, аз мога да направя промяна във всеки един момент.

Това, че Саша не играе сега, не означава, че няма да играе довечера или в следващия мач или в по-следващия. Той просто трябва да е готов както всички останали. Например, Крис Дуарте играеше малко в началото, после не се появяваше в ротацията, а сега е титуляр. Саша е професионалист и ще бъде готов за своя момент", заяви Браун.

Везенков не влезе в игра в три от последните четири мача на Кингс, а в четвъртия се появи само за три минути в последните минути срещу Мемфис Гризлис.

Следващият мач на Сакраменто е в събота сутрин срещу Торонто Раптърс.