на живо

Масов бой в НБА, изгониха петима (ВИДЕО)

Пропусната стрелба от тройката отприщи размяната на юмруци в Минесота

В НБА уж трябва да играят баскетбол, при това на световно ниво, но това, което се случи миналата нощ, накара Twitter да кипне от коментари как Асоциацията е заприличала на Световната кеч федерация (WWE).

Поводът за това е масовото сбиване между играчи при победата на "Орландо" като гост на "Минесота" със 127:120. Мелето се случи 1:32 минути преди края на третата четвърт, при резултат 83:73 в полза на „магьосниците“.

Главни инициатори в размяната на юмруци и ритници бяха Остин Ривърс от отбора на домакините и Мо Бамба от тима на гостите. Гардът на „вълците“ Ривърс застана в опасна близост до пейката на Орландо, последва размяна на пиперливи реплики и боят започна.

Центърът Мо Бамба скочи като ужилен от скамейката и се нахвърли пръв върху Ривърс, а за секунди сбиването придоби масов характер, защото в него се включиха още играчи и от двата състава. В крайна сметка, съдиите изгониха петима, начело с главните действащи лица Ривърс и Бамба.

Охранители в залата пък пък са съпроводили самостоятелно и Ривърс, и Бамба в тунела, на път към съблекалните, за да предотвратят повторна размяна на удари между двамата.

„Нямам нищо против Бамба и останалите от "Орландо", но просто чух много добре какво говореха по мой адрес, когато пропуснах от тройката. Бях много близо до тях и нямаше как да им се размине“, язвително коментира Остин Ривърс, който е син на НБА легендата от 90-те години на миналия век и настоящ треньор на "Филаделфия 76" - Док Ривърс.