на живо

4 месеца по-късно: "Трилър" плати на Пулеви за мачовете с Ковальов и Форест

Имало е съдебни заплахи, но всичко е решено без съд

Близо четири месеца чакаха братята Тервел и Кубрат Пулеви, за да си получат хонорарите за майските си битки в САЩ. Това стана ясно от публикация на журналиста Дан Рафаел в Twitter.

Както е известно, Тервел се боксира с руснака Сергей Ковальов, а Кубрат се изправи срещу американеца Джери Форест. По-големият брат постигна победа, по-малкият записа първата си загуба на профи ринга.

Скоро след мачовете се появи информация, че компания "Трилър", под чиято юрисдикция се проведоха двете битки, не е изплатила хонорарите на бойците. Същото било положението и с Ковальов, като само Форест бил получил някакви пари, но те били малка част от договореното.

Рафаел пише, че и руснакът, и братя Пулеви, са си получили заработеното на ринга. Журналистът твърди, че информацията му е дадена от самите боксьори. Той допълва, че е имало съдебни заплахи, но всичко е решено без съд.

Според "Спортната джунгла", хонорарът на Кобрата е бил $204 000, а този на брат му - $195 000. Ковальов е спечелил половин милион долара.